Onze wijnselectie is met de meeste zorg samengesteld. Wij selecteren op basis van smaak, natuurlijke basis en wijnmakers die hun vak door en door kennen. Voor mij is het steeds weer een leuke uitdaging om deze wijnen voor jou te zoeken. En vooral als er dan nog eens goed verhaal achter zit en met een aantrekkelijk etiket. Want het oog wil toch ook wat. Wat wil je dan nog meer. Hem kopen en proeven natuurlijk.

wijnselectie wijnkaart ribbens global wines

De wijnmakers

Zij maken de wijn die je bij ons kunt kopen. Het zijn topmensen in hun vak. Ik laat je kennis maken met enkele van mijn favorieten.

Jean-Marc Lafage

Tijdens zijn studies Oenologie leert hij zijn huidige vrouw Eliane kennen. Samen met haar trek hij de wereld rond om bij te leren. Wanneer ze terug keren naar Perpignan nemen ze het familiale domein Lafage over. Jean-Marc staat in voor de wijngaard en Eliane verzorgt de vinificatie. Een top duo voor een topgamma wijnen.

– Cuvée Nicolas –

Anselmo Mendes

Na bij diverse wijnmakers in Portugal als consulent gewerkt te hebben keert hij in 2000 terug naar zijn geboortestreek Melgaço in de Vinho Verde. Door Anselmo krijgt de streek weer een opleving. Hij werkt vooral met lokale druivensoorten zoals alvarinho en de loureiro. Hij is één van de grote witte wijnmakers van Portugal.

– Muros Antigos Loureiro –

Marco Giovanni Zanetti

Marco Zanetti, afkomstig uit een wijnbouw familie, volgde een opleiding als restaurantmanager en sommelier. Verzot op wijn trok hij de wereld rond als importeur, wijnadviseur en vinophile. In 2007 vestigde Marco zich in Veneto om in 2007 zijn eerste wijn te maken. Deze bio wijnmaker brengt een beetje ‘punk’ in de wijn. Voor de durvers.

– In Pork We Trust Rosso –

Dirk Niepoort

Dirk van der Niepoort, afkomstig van de Nederlandse adellijke familie ‘van der Niepoort’, sticht in 1842 ‘Niepoort Vinhos’. Hun Port behoort tot de beste ter wereld. Dirk is de eerste van de familie die ook niet-versterkte wijnen maakt en heeft zo een kleine revolutie veroorzaakt in de Douro-vallei. Dirk verrast telkens in het glas.

– Nat Cool Drink Me –