jouw gekozen wijnbox 116,90 euro


‘When words fail wine speaks’ wijnbox. Daarom proeven we deze samen virtueel en geven je tips op welk moment of bij welk gerecht je de wijnen kan serveren.

Clos Des Bruyères Aligoté 2019

bourgogne aligote saraziniere

Subtiel mollig wit – Domaine de la Sarazinière – Bourgogne – Frankrijk

We starten deze ‘when words fail wine speaks’ wijnbox met een Franse wijn. In het glas kleurt de wijn licht intens strogeel met briljante schittering. De neus is intens met rijp wit steenfruit, citrus toetsen en licht minerale impressies. Eenmaal in de mond een heerlijk rijke aanzet met een fluwelige molligheid die de frissen zuren mooi inkapselen. Gesproken over een perfecte harmonie. In de erg lange frisse afdronk komen dezelfde geuren terug als in de neus. In de verte lichte nootjes indruk van het gebruikte hout.

Reserveer voor deze wijn dus maar de beste plaats aan tafel.  Starten met oesters, nadien wat schaaldieren – ondertussen een tweede fles openen – en dan een rijk visgerecht met frisse toetsen in verwerkt. Heb je liever vlees bak dan een kip of een stukje varkensvlees.

Xisto Ilimitado Branco 2019

xisto ilimitado branco luis seabra

Subtiel mollig wit – Luís Seabra – Douro – Portugal

De wijn is helder strogeel met koper reflecties en zeer briljant. De neus geeft eerst rijp steenfruit met nadien fijne oxidatieve toetsen zoals nootjes. Er is tevens een licht houtimpressie merkbaar. Een heerlijke volle aanzet, wat romig met nadien de fijne zuren die komen opzetten op het einde. Zeer harmonisch in balans. In de zeer lange afdronk komen er minerale toetsen naar boven met een minimale houttoets en een erg lichte kruidige indruk.

Serveer deze zotte witte wijn bij gegrilde of gebakken vissen. Zorg er wel voor dat er een zekere ‘spicy’ toets in zit. Heb je liever vlees neem dan wit vlees en rooster het voor een perfecte combinatie. Serveer de wijn niet te fris zodat je kan genieten van alles wat deze sublieme wijn te bieden heeft.

Petit Ours 2019

Mild rond rood – Matthieu Barret – Côtes-du-Rhône – Frankrijk

De wijn is robijnrood van kleur met een heldere schittering. In de neus veel rood en zwart fruit zoals braambessen met flarden hibiscus. Na de eerste slok merk je dat deze kleine beer de kracht heeft van het noorden met betoverende tannines en fijne zuren. En aan de andere kant de souplesse en de zachtheid van het zuiden. In de lange afdronk wordt de aanwezigheid van het sappige fruit nog eens bevestigd.

Deze wijn houdt zowel van wit als rood vlees. Heb je zin in gevogelte dan kan de deze wijn ook openen. Maar niets weerhoud je om de wijn te genieten met een paar vrienden na de maaltijd.

Zagalos Quinta do Mouro 2017

zagalos quinta do mouro

Charmant robuust rood – Zagalos – Alentejo – Portugal

De kleur van de wijn is diep robijnrood. De neus is zeer rijk en evenwichtig met geuren van geroosterd en kruiden, die zeer goed geïntegreerd zijn met zwart fruit – vooral bessen. De smaak is zacht met een fijne zuurtegraad. De tannines zijn aanwezig maar erg sappig en laten merken dat de wijn nog een aantal jaar kan liggen. De afdronk is lang en dezelfde geuren van de neus komen terug.

Een perfecte wijn voor bij gegrild rood vlees, lamsvlees. Natuurlijk ook wildgerechten en en kaasplank.

Solesta 2018

solesta velenosi

Charmant robuust rood – Azienda Velenosi – Marche – Italië

De kleur is helder robijnrood met paarse reflecties. De neus is verrassend fruitig intens en complex. Veel warm rood fruit doorspekt met kruidigheid. In de mond is de wijn erg vol en harmonieus met edele, sappige tannines en in de lange afdronk geuren van tabak, zwarte kersen, drop en zoethout.

Voelt zich op zijn best met gegrild vlees, lamsvlees, eendenborst, haarwild, hertenkalf met rijke sausen. Maar kan, door zijn erg zachte structuur, eveneens genoten worden zonder maaltijd maar met vrienden.

Plaisir de Merle 2016

shiraz plaisier de merle

Charmant robuust rood – Wine Estate Plaisir de Merle – Paarl – Zuid-Afrika

De wijn heeft een heldere donkere robijnrode kleur. De aroma’s in de neus behoren tot de rijpe pruimen, viooltjes en peper. Vervolgens in de mond komt de wijn vol, zacht en elegant over. In de lang aanhoudende finale is er een overheerlijke kruidigheid te genieten.

Deze shiraz is erg geschikt om te combineren met gerijpt rood vlees, lamsvlees en eendenborst. Mag gebakken of gegrild zijn en goede kruiding is een voordeel. Maar je kan de wijn ook genieten met vrienden bij een gezellige babbel.

Naast deze ‘when words fail wine speaks’ wijnbox hebben we nog drie andere in ons gamma. Ontdek ze hieronder.

there is beauty ...

taste and smile button

there is beauty ...

there is beauty ...

love at first ...

love at first ...