... extra vierge olijfolie is puur goud

Je kan er mee koken, bakken, je salades mee verrijken of je brood er in doppen. Olijfolie is dan ook een must en mag niet ontbreken in jouw keuken.

Zoek je nog iets om jouw puur goud te pimpen, ga dan voor de geweldige azijn van Forum.
Met hun motto ‘‘goede azijn kun je alleen maken van goede wijn’ zijn ze wereld beroemd geworden.

extra vierge olijfolie

Kook en bak er mee

extra vierge olijfolie

Verrijk je salades

extra vierge olijfolie

Dop je brood er in


Olijfolie weetjes

  • Er zijn erg veel soorten olijfolie. Of de kleur nu donker groen is of licht geel, dat heeft niets met de kwaliteit te maken.
  • Extra vierge kan gebruikt worden voor warme bereidingen. Ze zijn  perfect voor éénmalig verhitten. Wel belangrijk is om de olie niet te lang te verhitten.
  • Een spannende combinatie die het altijd doet: olijfolie en vanille ijs. Giet over een bolletje vanille-ijs wat olijfolie en bestrooi daarna met een paar korreltjes ‘fleur de sel’
  • Deze olie kan niet goed tegen licht, lucht en warmte. Je bewaart de olie dan ook het best in een afgesloten, donkere glazen fles op een koele plaats.
  • Zet je jouw olijfolie op een hele koele plaats dan kan het zijn dat er zich witte vlokken vormen. Dit is het begin van het stollen. Zet je weer op een warmere plaats dan verdwijnen die weer.
  • De zuurtegraad is aangeduid in %. Alle extra vierge olijfolies zijn minder dan 1%. Hoe lager de zuurtegraad hoe hoger de kwaliteit.
  • De groene en zwarte olijf zijn dezelfde. Maar de groene wordt eerder geplukt en de zwarte later en is dus rijper en smaakt vettiger.