graag kennis maken met Madeira

De ‘Madeira Collection’ nummers zijn speciaal gemaakt om de eerste stappen te zetten om deze uitzonderlijke wijn te leren appreciëren.
Ze zijn eerder fruitiger met minder oxidatieve toetsen maar wel dezelfde fijne zuren.

8

druiven

74

jaren

4

stijlen

6

shippers

191

keuzes

Een echte magische drank. Tijdens de bereiding wordt de wijn opgewarmd en oxidatief opgevoed. Je zou denken: die wijn is dan toch kapot. Maar niets is minder waar. Het ruikt en smaakt super lekker. En bovendien kan Madeirawijn uitzonderlijk lang bewaren. Zelf heb ik mogen genieten van Frasqueira’s van 1795 en diverse flessen uit de 19de eeuw. Als ik er aan denk dan geniet ik er nog van.

5 year sercial blandys

Reserve

1863 boal barbeito

Frasqueira

10 year boal barbeito

Special Reserve


Madeirawijn weetjes

  • Een ideetje voor een ‘fancy cocktail’: vul een Collins glas met 1/3de Rainwater NR 4 van Barbeito, voeg er ijsblokjes aan toe en dan 2/3de tonic. Voeg er een sliert zeste van citroen en een rietje bij.
  • Ben jij een chocolade liefhebber dan zit je hier goed want deze wijn is zot van chocolade.
  • Eenmaal een fles geopend kan hij nog maanden mee. Dus hier kun je ‘drink beter met mate’ toepassen.
  • Bewaar de flessen altijd rechtopstaand. Want de zuren in de wijn zouden de kurk kunnen aantasten.
  • Er bestaan geen topjaren zoals in de Bordeauxstreek. Het is de tijd van het verblijf op het vat die de prijs en de kwaliteit bepaalt. Door de jarenlange opvoeding valt het kleine verschil in jaargangen gewoon weg.
  • Madeirasaus maken? Dat kan met onze Dry 3 Years Oliveira. Een klein scheutje doet wonderen. En je saus smaakt naar echte Madeira.