Maart is bij ons MAARTDEIRA.
data zijn zaterdag 5, 19 & 26 maart 2021 telkens van 10u00 – 17u00
Op zaterdag 12 maart is de winkel uitzonderlijk gesloten.

Word Madeira liefhebber in maartdeira

door onderstaande Madeira’s te komen nippen.

sercial 10 years barbeito

sercial 10 years Barbeito – 36,30 euro

Druiven zijn afkomstig van Jardim da Serra en Ribeira da Janella wijngaarden. De wijnen zijn gerijpt in Franse eikenhouten vaten in hun ‘warehouses’ tussen de 10 en 14 jaar. Voor deze wijn werd een selectie gemaakt uit de beste vaten. Deze Sercial mag koel geserveerd worden. Ideaal als aperitief met olijven en geroosterde amandelen. Maar ook bij oesters of een heerlijke Franse uiensoep.

maderista x old reserve blandys

Maderista X old selection project MAGNUM – 75,00 euro

Deze magnifique Madeira is het resultaat van een samenwerking tussen Bert Jeuris en keldermeester Francisco Albuquerque van Blandy’s. Voor deze Madeira werden zorgvuldig basiswijnen geselecteerd met een gemiddelde ouderdom van 10 jaar. Nadat de blend werd goedgekeurd besloten ze deze Madeira enkel in magnumflessen te bottelen. Serveer als aperitief, bij desserts of blauwe kaas.

verdelho 15 years hm borges

verdelho 15 years HM Borges – 41,00 euro

De verdelho is afkomstig van Ribeira da Janela in het noordwesten van Madeira. Het is een blend van verschillende jaren. Al de verdelho’s in de blend wijnen werden opgevoed op Franse eikenhouten vaten van 650 liter. De vaten werden opgewarmd volgens de canteiromethode. De uiteindelijke blend is 15 jaar oud. Heerlijk als aperitief of bij een zoetzuur voorgerecht. Of asperges met noten.

boal 2005 colheita cossart gordon

boal 2005 Cossart Gordon – 34,00 euro

De druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden ten westen van Funchal. De totale tijd voor de canteiro was 9 jaar. Dit gebeurde in Amerikaanse eikenhouten vaten. Het startte in kleine vaten op de bovenste verdieping en dan in grotere vaten naar de onderste verdieping. Er zijn maar 2.250 flessen gebotteld. Heerlijk bij een kaasplank en uiteraard een ideaal digestief.

malmsey 1996 colheita blandys

malmsey 1996 Blandy’s – 61,50 euro

De malmsey is afkomstig voor het grootste gedeelte uit São Jorge in het noordwesten van het eiland. De wijn onderging een rijping van 15 jaar in Amerikaanse eikenhouten vaten volgens de canteiromethode. Gaande van de warme bovenste verdieping tot in de koele kelders van de Lodge in Funchal. Heerlijk bij diverse nagerechten met chocolade, honing of bij een ecxlusieve praline.

boal 1980 doliveiras

boal d’Oliveiras 1980 – 215,00 euro

Dit is een Frasqueira Madeira uit de rijke familie collectie van d’Oliveira. Perfect gerijpt in eikenhouten vaten volgens de canteiromethode in de meer dan 100 jaar oude warehouses. Is gebotteld in 2016. Laat deze wijn zeker even ademen na openning. De wijn kan geopend nog enkele jaren bewaren. Let wel op want de wijn bevat bezinksel. Decanteren dus. Een zeer exclusief digestief te proeven in maartdeira.